Různé

Jedním z často zmiňovaných opatření přímo zasahujících do struktury podnikání v zemědělství je tlak na snižování stavů hospodářských zvířat, především pak skotu, s cílem omezit produkci metanu (emisí), které přispívají k oteplování planety. Obvykle prezentovaná data týkající se emisí z chovů jsou ovšem úmyslně nadhodnocena, a navíc aplikována plošně na celou planetu, ačkoli situace v různých zemích a regionech se diametrálně liší.

Číst celé

Různé

Omezovat stavy skotu kvůli snaze o uhlíkovou neutralitu není v Česku potřeba. Díky tomu, že významná redukce se v Česku uskutečnila již v 90. letech, kdy celé zemědělství procházelo náročnou postsocialistickou transformací, produkuje zemědělství jen sedm procent českých emisí, zatímco evropský průměr je deset procent a celosvětový dokonce 25 procent. Na konferenci tvůrců a přispěvatelů projektu Intersucho to řekli bioklimatologové Zdeněk Žalud a Miroslav Trnka z Ústavu výzkumu globální změny AV ČR.

Číst celé

Různé

Dne 5.3. 2024 proběhlo v hotelu Jezerka na Seči vyhlášení Mléčné farmy roku. 

Číst celé

Různé

Ve čtvrtek 7.3. 2024 vystoupí náš dlouholetý bonitér Rostislav Škrabal v pořadu Inkognito, kde slavné osobnosti hádají povolání pozvaných hostů. Pořad můžete sledovat na stanici Prima od 21:30.

Číst celé

Různé

I v tomto roce by měly obě entity na území Bosny a Hercegoviny (Federace Bosny a Hercegoviny a Republika Srbská) podporovat rozvoj chovu mléčného skotu.

Číst celé

Různé

systému eSkot byly spuštěny nové moduly - Komplexní seznam plemenic a Komplexní seznam telat. Přístup k těmto modulům mají automaticky aktivovaný všichni uživatelé modulu Prohlížeč plemenic a naleznete je, stejně jako odkaz na Prohlížeč plemenic, v menu Prohlížeč:

Číst celé

Různé

Českomoravská společnost chovatelů, a.s. zavádí od ledna 2024 nový způsob distribuce ušních známek.

Číst celé

Různé

ZD SE SÍDLEM VE SLOUPNICI nabízí k prodeji funkční respondery s příslušenstvím pro dojící roboty LELY.

Číst celé

Různé

Kazachstán plánuje otevřít 120 mléčných farem. Češi by mohli dodat tisíce dojnic i technologie pro dojení a zpracování mléka.

Číst celé

Různé

Generální konzulát ČR v Istanbulu zveřejnil poptávku po pravidelné poptávce po březích jalovicích či jalovic přímo od chovatele. 

Číst celé



Aktualizováno

Kalendář

květen 2024
Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
   Černostrakaté            Novinky

 2018 1

         Ke stažení zde